Verkkouutiset

Asiakas katselee käytettyjä autoja. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Yle: Iso autokauppaketju hakeutuu konkurssiin

Talousjohtajan mukaan päätökseen lopettaa on vaikuttanut sähköautojen hintojen romahdus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Autokauppaketju Xbil hakeutuu konkurssiin, kertoo Yle.

Käytettyjen autojen kauppaan keskittynyt yhtiö teki viime vuonna 61,7 miljoonan euron liikevaihdolla 1,1 miljoonan euron tappiot. Autokauppa on osa X Group Finland konsernia.

Konsernin talousjohtaja Ilkka Sivula kertoo, että sähköautojen hintojen romahdus ja kustannusten ja korkojen nousu ovat vaikuttaneet päätökseen lopettaa.

Sähköautojen kysyntä hidastui vuoden 2022 lopulla, mutta XBil jatkoi autojen tilaamista Euroopasta. Uuden auton saapuessa yhtiö myi sen suoraan rauhoitusyhtiölle ja tilasi uudella pääomalla seuraavan. Varastossa oli vuoden vaihteessa 2023 yhä hieman vajaa sata sähköautoja. Pian niiden hinnat romahtivat.

– Parhaimmillaan hinta putosi yhdessä yössä kymppitonnin per kappale. Nyt varastoa on yritetty tervehdyttää. Mutta vuosina 2022–2023, jos halusit myydä 40 000 eurolla asiakkaalle, niin meidän täytyi ostaa se 50 000 eurolla rahoitusyhtiöltä pois, Sivula kertoo Ylelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)