Verkkouutiset

Tehyn ilmapalloja mielenilmauksessa. LEHTIKUVA / EIJA KONTIO

Yle: Ay-liiton toimistossa vakava ilmapiiriongelma

Työntekijät kertovat pelon ilmapiiristä Tehyn toimistolla.

Ylen tekemässä selvityksessä ammattiliitto Tehyn henkilöstön keskuudessa nousee esiin vakava työilmapiiriongelma. Aiemmin on raportoitu Tehyn valtuustossa vallitsevasta pelon ilmapiiristä.

Ylen mukaan Tehyn toimistolla vallitsee ”yhtenäisyyden vaatimus”, jossa väärästä mielipiteestä seuraa huomautus tai varoitus.

Tilanne on johtanut siihen, että esimerkiksi kokouksissa monet työntekijät ovat vain hiljaa. Työt tehdään johtajien näkemyksen mukaisesti. Työntekijöiden vastauksissa tulee ilmi ”kyttäämistä, virheiden etsimistä, pikkuasioihin puuttumista ja täydellisen samanmielisyyden vaatimista”.

Useita työsuhteita on päättynyt riitaisasti, kertoo henkilöstön luottamusmies Mikko Männikkö. Tehy on sopinut työsuhteiden päättymisiä rahalla sekä tehnyt vaitiolosopimuksia.

Moni työntekijä kokee, että asiantuntijatyö on tehty niin vaikeaksi, että irtisanoutuminen on ainoa vaihtoehto.

Tehyn johto kiistää ongelmat. Puheenjohtaja Millariikka Rytkösen mukaan työhyvinvointi Tehyssä on hyvää.

– Meillä kyllä tartutaan ihan kaikkiin ilmi tulleisiin ongelmiin. Meille ei mikään ongelma ole niin pieni, etteikö siihen yhdessä tartuttaisi. Kaikissa työyhteisöissä ilmenee ajoittain ongelmia ja totta kai meilläkin. Ratkomme ne yhteistyössä henkilöstön kanssa, Rytkönen kommentoi Ylelle.

Tehyn hallituksen varapuheenjohtajat eivät tunnista mistä on kyse tai kommentoi asiaa.

– Hallitus tietää laajasti asioista, mutta operatiivisella johdolla on vastuu asioista. Mielestäni asioista voidaan keskustella Tehyssä avoimesti, ja kaikki tarvittavat korjausliikkeet on tehty, varapuheenjohtaja Anna-Leena Brax sanoo.

Toinen varapuheenjohtaja Pipsa Allén ei tunnista ei kommentoi asiaa lainkaan.

Uusimmat
MAINOS