Verkkouutiset

Yle aloitti ohjelman patriarkaatin murskaamisesta

Feministisen keskusteluohjelman avausjaksossa opastettiin röyhkeyskouluun.

Yle Puheen keskiviikkona aloittama Naisasiatoimisto Kaartamo & Tapanainen on Ylen mainostekstien mukaan viikottainen keskusteluohjelma ajankohtaisista ja ajattomista tasa-arvoaiheista. Se kysyy Ylen mukaan muun muassa onko ydinperhe patriarkaatin salajuoni?.

Ensimmäisessä jaksossa keskiviikkona käsiteltiin, pitäisikö nuorista kuninkaallisista vaimoista tehdä ilmoitus ihmisoikeustuomioistuimeen. Aiheena olivat myös muun muassa kouluttajan vetämä pikakurssi röyhkeyskouluun (onko self helpistä apua, kun vastassa ovat työelämän rakenteet) ja feministin tehtävälista 2019.

Miksi naisen kipua vähätellään? Miten yhdistää pikkulapsiarki ja yhteiskunnallinen aktiivisuus?, sarjan mainostekstit kertovat teemoista.

Toisessa jaksossa ensi viikolla puhutaan tutkija Saara Särmän kanssa syrjivien rakenteiden paljastamisesta ja siitä, onko naisellinen itseironia hauskaa vai haitallista. Otsikkona on Kuinka patriarkaatti murskataan naurulla?.

Jaksossa lisäksi pohditaan entisen USA:n kirjeenvaihtajan kanssa miksi amerikkalaisnaisen kunnianhimo kohdistuu usein äitiyteen.

Mietimme myös, onko jatkuva raivo sukupuolirooleista rakentavaa vai kuluttavaa ja toivomme, ettei historiallisten naisten esiin nostaminen ole ohimenevä trendi, Ylen ohjelmateksteissä kerrotaan.

Uusimmat
MAINOS