Verkkouutiset

Yhtä ja samaa myymällä ei voi jatkuvasti kasvaa, varoittaa Teknologiateollisuus

Tuotekehitys Suomessa täytyy saada uudelle tasolle ja kiinteisiin investointeihin vauhtia, vaatii Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teknologiateollisuuden kasvusta huolimatta Jorma Turunen on huolissaan sekä kiinteiden investointien että tuotekehitysinvestointien poikkeuksellisen alhaisesta tasosta Suomessa.

– Teollisuuden kasvu perustuu tällä hetkellä isossa kuvassa maailmanmarkkinoiden kysynnän kasvuun, josta puolet liittyy hintojen nousuun, jolloin vain toinen puoli kasvusta on reaalista, Turunen muistuttaa johtajablogissa Teknologiateollisuuden verkkosivuilla.

Teollisuuden rakennemuutos on hänen mukaansa kesken. Suomessa on liian vähän sellaisia kasvuyrityksiä, joiden kasvu perustuu olemassa olevien tuotteiden myynnin lisäksi uusiin, samalle asiakkaalle tarkoitettuihin ratkaisuihin tuotteen eri elinkaaren vaiheessa.

– Kasvuyritys ei voi kasvaa jatkuvasti myymällä vain sitä yhtä ja samaa. Koko ajan kehitysputkessa täytyy olla useampia asiakkaan tarpeen eri vaiheessa täyttäviä tuotteita tai palveluita tai näiden yhdistelmiä, Turunen painottaa.

Hän vaatiikin, että tuotekehitys Suomessa täytyy saada uudelle tasolle ja kiinteisiin investointeihin täytyy saada vauhtia. Lisäksi kustannuskilpailukyvystä täytyy pitää huolta. Suomen kustannuskilpailukykyero muihin kilpailijamaihin on hänen mukaansa vieläkin 5–10 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)