Verkkouutiset

Yhdysvaltain puolustusministeri kommentoi Filippiinien presidentin Hitler-vertausta: ”Todella huolestuttavaa”

Yhdysvaltojen yhteistyö Filippiinien kanssa jatkuu presidentin hämmentävistä lausunnoista huolimatta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte hämmensi kuulijoitaan perjantaina toteamalla haluavansa tappaa kolme miljoonaa huumeriippuvaista. Lisäksi hän vertasi itseään natsijohtaja Adolf Hitleriin. Verkkouutiset kertoi Duterten lehdistötilaisuudesta perjantaina.

Yhdysvaltain puolustusministeri Ash Carter totesi Fox Newsin mukaan amerikkalaistoimittajille, ettei ole keskustellut Filippiinien puolustusministeri Delfin Lorenzanan kanssa asiasta.

– Puhun vain omasta puolestani, mutta mielestäni tällaiset kommentit ovat todella huolestuttavia, Carter sanoi.

Carter muistutti, että Filippiinit ovat Yhdysvaltain pitkäaikainen yhteistyökumppani.

– Yhteistyön jatkuminen riippuu yhteisten intressien jatkumisesta. Tähän asti Yhdysvalloilla ja Filippiineillä on ollut yhtäläiset intressit. Odotamme sen jatkuvan, mutta keskustelemme Filippiinien hallituksen kanssa, Carter totesi.

Carter on aiemmin julkisuudessa vakuutellut Yhdysvaltojen ja Filippiinien yhteistyön kestävän. Suhteiden arvioitiin kuitenkin aavistuksen rakoilevan, kun presidentti Barack Obama perui syyskuussa tapaamisensa Duterten kanssa tämän solvattua Amerikan presidenttiä julkisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)