Verkkouutiset

Hallinnon sulku keskeyttäisi palkanmaksun kaikilta liittovaltion työntekijöiltä. AFP / LEHTIKUVA / MANDEL NGAN

Yhdysvallat valmistautuu hallinnon sulkuun

Liittovaltion hallintoelimet tekevät viimeisiä valmisteluita entistä todennäköisemmältä vaikuttavat sulun varalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen liittohallinnon sulku näyttää erittäin todennäköiseltä. Sulun on määrä alkaa puolilta öin Yhdysvaltojen itärannikon aikaa.

Liittovaltion hallintoelimet tekevät viimeisiä valmisteluita sulkua varten.

Asiasta uutisoi CNN.

Hallinnon sulun taustalla on kiista liittovaltion budjetista. Mikäli lainsäätäjät eivät saa päätöstä budjetista keskiyöhön mennessä on edessä esimerkiksi kaikkien liittovaltion työntekijöiden palkanmaksun keskeyttäminen.

Suuri osa työntekijöistä lomautettaisiin, mutta esimerkiksi asevoimien työntekijät on velvoitettu jatkamaan ilman palkkaa.

Kiistan ytimessä ovat Yhdysvaltojen sisäpoliittiset haasteet. Budjetin läpi saaminen edellyttää enemmistön sekä republikaanienemmistöiseltä edustajainhuoneelta että demokraattienemmistöiseltä senaatilta.

Republikaaneilla on vain neljän paikan enemmistö edustajainhuoneessa, mikä tuottaa edustajainhuoneen puhemiehelle, republikaani Kevin McCartyhylle vaikean tilanteen. Republikaanipuolueen äärilaita on vastustanut McCarthyn budjettiesitystä eikä republikaaneilla ole siten ollut tarvittavaa enemmistöä edustajainhuoneessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)