Verkkouutiset

Amerikkalaiskone nousi lentotukialukselta iskemään huthi-kohteisiin. 24. helmikuuta. AFP / LEHTIKUVA

Yhdysvallat ja Britannia tuhonneet useita huthi-kohteita

Toimilla pyritään turvaamaan alueen kriittistä meriliikennettä, Pentagon kertoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat ja Iso-Britannia tekivät lauantaiyönä uusia iskuja Jemenin huthikapinallisia vastaan. Asiasta on uutisoinut muun muassa BBC. Iskut suoritettiin kahdeksaantoista kohteeseen, jotka pitivät sisällään muun muassa varastotiloja, ilmatorjuntakalustoa ja helikopterin. 

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon ja Iso-Britannian puolustusministeriö kertovat, että toimilla pyritään turvaamaan alueen kriittistä meriliikennettä.

Pentagonin mukaan iskuista ei syntynyt siviilivahinkoja. Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen ohella lauantaina suoritetuttuja huthien vastaisia toimia tukivat Tanska, Hollanti, Kanada, Australia, Uusi-Seelanti ja Bahrain.

Huthikapinalliset pitävät hallussaan suurinta osaa Jemenistä. Huthit ovat marraskuun puolivälin jälkeen hyökänneet jo 45 kauppalaivaa vastaan. Liikennöintiä Punaisella merellä pidetään nykyisellään erittäin vaarallisena. Iskujen ja kaappausten motiiviksi on kerrottu huthien tuki terroristijärjestö Hamasille. 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)