Verkkouutiset

Maanantaina täysistunnossa äänestettiin. Eduskuntatiedotus

Wille Rydmanille luottamus äänin 92-76

Valtioneuvosto ja ministeri nauttivat eduskunnan luottamusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton, sosialidemokraattien ja vihreiden eduskuntaryhmät jättivät välikysymyksen 18. kesäkuuta 2024 elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) asemasta.

Eduskunta keskusteli aiheesta torstaina, jolloin tehtiin myös epäluottamusehdotuksia hallitukselle. Hanna Sarkkinen (vas.) esitti Tapio Furuholmin (vas.) kannattamana ja Markus Lohi (kesk.) esitti Eerikki Viljasen (kesk.) kannattamana epäluottamusehdotusta.

Maanantain täysistunnossa eduskunta äänesti. Ensin valtioneuvoston luottamus voitti äänin 93-78. Poissa oli 28 kansanedustajaa. Tyhjiä ääniä ei annettu.

Ministeri Rydmania koskenut epäluottamusehdotus kaatui äänin 92-76. Hallituspuolue RKP:n Eva Biaudet ja hallituspuolue kokoomuksen Pihla Keto-Huovinen äänestivät tyhjää. Opposition keskustan Pekka Aittakumpu äänesti hallituksen puolesta.

Valtioneuvoston luottamuksesta äänestettiin tämän jälkeen uudestaan, ja luvut olivat niin ikään 92-76. Eva Biaudet oli poissa, Pihla Keto-Huovinen äänesti hallituksen puolesta ja Pekka Aittakumpu äänesti tyhjää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)