Verkkouutiset

Wille Rydman. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Wille Rydman: Tämä tekisi Suomesta kohteen muuttovirroilla painostukselle

Kansanedustajan mukaan valmisteltu linjaus turvapaikkapolitiikassa tarkoittaisi, että olisimme EU:n heikoin lenkki.

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman kirjoittaa Facebookissa uutisesta koskien vihreiden johdolla sisäministeriössä valmisteltua linjausta. Turvapaikanhakija saisi oleskeluluvan riippumatta siitä, saiko hän myönteisen vai kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Wille Rydmanin mielestä tämä saisi läpi mennessään aikaan neljä asiaa.

Ensiksikin se tekisi hänen mielestään koko turvapaikkaprosessin täysin tarpeettomaksi.

Toiseksi linjaus tarkoittaisi, että se tekisi Suomesta ”Euroopan ylivoimaisesti houkuttelevimman kohdemaan sellaisille seikkailijoille, jotka nimenomaisesti eivät ole turvan tarpeessa”.

Suomesta tulisi Rydmanin mukaan lisäksi koko EU:n heikoin lenkki turvapaikkapolitiikassa. Ja neljänneksi:

– Jos tämä menisi läpi, se tekisi maastamme aivan poikkeuksellisen houkuttelevan kohteen sellaiselle muuttovirtoihin perustuvalle poliittiselle painostukselle, jota Valko-Venäjä tällä hetkellä kohdistaa naapureihinsa – koska tällaiseen kohteeseen vapaaehtoisia maahanpyrkijöitä olisi erityisen helppo houkutella lähtemään, Wille Rydman toteaa.

– Ei kyllä paljon vakuuta vihreän sisäministerin tänäiset (keskiviikkoiset) vakuuttelut eduskunnassa siitä, että asiat ovat meillä hybridivaikuttamisen torjunnan osalta kunnossa, kun samaan aikaan hänen hallinnonalallaan valmistellaan esityksiä, jotka nimenomaisesti tekisivät Suomen sellaiselle painostukselle entistä houkuttelevammaksi kohteeksi, hän jatkaa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)