Verkkouutiset

Wille Rydman: Istumajärjestyksellä ei tule leimata

Eduskunnan istumajärjestys on muuttumassa.

– Eduskunnan istumajärjestyksen ei tule olla poliittisen profiloitumisen eikä vastustajan leimaamisen väline, kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman tviittaa.

Hänen mielestään on ”viisautta puolustaa traditiota sen määrittäjänä”, jollei sen muuttamisesta vallitse yksimielisyys.

– Kaikki muu synnyttää vain eduskuntatyötä vahingoittavaa katkeruutta, Rydman jatkaa.

Eduskunnan istumajärjestystä muutetaan RKP:n toiveesta. Puolueen mielestä ryhmän sijainti eduskuntasalin oikealla laidalla ei kuvaa RKP:n politiikkaa. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman totesi torstaina tiedotustilaisuudessa yksimielisen istumajärjestysratkaisun osoittautuneen mahdottomaksi.

Eduskuntaryhmien keskuudessa löytyi kuitenkin laaja yhteisymmärrys sille, että eduskunnan istumajärjestyksessä noudatetaan tällä vaalikaudella samaa käytäntöä kuin Euroopan parlamentissa ja Pohjoismaiden neuvostossa.

– Jos puhemiehestä katsoen vasemmalta lähdetään, niin siellä on vasemmistoliitto, sen jälkeen sosialidemokraatit, sen jälkeen vihreät, sen jälkeen keskusta, sen jälkeen RKP ja kristillisdemokraatit, sitten kokoomus ja äärimmäisenä oikealla laidalla on perussuomalaiset, Lindtman kertoi lopputuloksesta.

Antti Lindtmanin mukaan perussuomalaiset eivät kannattaneet mallia, mutta muut olivat ”enemmän tai vähemmän sen kannalla”.

Eduskunnan puhemiesneuvosto käsittelee asiaa perjantaina ja päätyy hyvin todennäköisesti esittämään tällaista järjestelyä eduskunnalle.

LUE MYÖS:

Perussuomalaiset siirtymässä oikealle laidalle eduskuntasalissa

Uusimmat
MAINOS