Verkkouutiset

Wikimedia Foundationin mukaan Suomen rahankeräyslaki ei sovellu sen varainhankintaan

Wikimedia Foundation on vastannut Poliisihallituksen lausuntopyyntöön Wikipediaa koskevasta varainhankinnasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisihallitus haluaa selvittää, soveltuuko kyseiseen varainhakintaan Suomen rahankeräyslaki.

Wikipedia-palvelun alustaa ylläpitävä yhdysvaltalainen säätiö Wikimedia Foundationin vahva näkemys on, että Suomen rahankeräyslaki ei sovellu asiassa.

– Wikipedian varainhankinta on luonteeltaan globaalia ja se on kohdistettu Wikipedian käyttäjille ympäri maailman. Kaikki päätökset varainhankinnasta ja sen toteuttamistavoista on tehty voittoa tavoittelemattoman Wikimedia Foundationin toimesta. Kaikkia Wikimedia Foundationin verkkosivustoja, mukaan lukien Wikipedia, hallitaan pääkonttoristamme San Franciscossa, toteaa Wikimedia Foundationin päälakimies Geoff Brigham.

– Suomen Poliisihallituksen selvityspyyntö oli meille yllätys. Otamme sen vakavasti, ja uskomme, että asiaan liittyvät väärinkäsitykset pystytään selvittämään, hän jatkaa.

Säätiön mukaan varainhankinta ei ole toimeenpantu Suomessa, eikä siihen näin ollen voi soveltaa Suomen rioslakia.

– Säätiön varainhankinta on järjestetty täysin Yhdysvaltain ja Floridan osavaltion lakia noudattaen, WMF toteaa. WMF on perustettu Floridassa.

WMF toteaa, että sillä ei ole mitään omaa toimintaa tai edustusta Suomessa. Vaikka Suomessa on rekisteröity yhdistys nimeltään Wikimedia Suomi ry, kyseinen yhdistys on riippumaton Wikimedia Foundationista, eikä se ole Wikimedia Foundationin omistuksessa tai ohjauksessa.

Wikimedia Foundation ylläpitää Wikipedia-sivustoa ja hoitaa kansainvälistä varainhankintaa. Kaikki Wikimedia Foundation varainhankinnan kautta saadut rahat menevät suoraan Wikimedia Foundationille.

Wikipedia on laajassa käytössä Suomessa. Yksinomaan helmikuun aikana sivustolla oli yli kaksi miljoonaa yksittäistä suomalaista käyttäjää.

Wikipedia on ilmainen vapaan sisällön tietosanakirja, jota pitää yllä voittoa tavoittelematon yhdysvaltalainen Wikimedia-säätiö. Wikipediaa kirjoitetaan yli 285 kielellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)