Verkkouutiset

Wienissä ei sopua Syyrian al-Assadin tulevaisuudesta

Syyrian sisällissotaan etsittiin perjantaina ratkaisua 17 maan edustajien voimin Wienissä Itävallassa.

Yhdysvallat, Venäjä ja joukko Euroopan ja Lähi-idän poliittisia johtajia kokoontui perjantaina neuvottelemaan Syyrian kriisistä Itävallan pääkaupunkiin Wieniin. Mukana oli myös Iranin ulkoministeri.

Kahdeksan tuntia kestäneissä keskusteluissa saavutettiin neuvottelijoiden mukaan edistystä, mutta Syyrian presidentin Bashar al-Assadin kohtalosta ei päästy yksimielisyyteen.

Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan edustajan Federica Mogherinin mukaan YK-johtoiselle rauhanprosessille olisi nyt pohjaa.

Ranskan ulkoministerin Laurent Fabiusin mukaan neuvottelijoilla oli jonkin verran yhteisymmärrystä muun muassa Syyrian uudesta perustuslaista ja YK:n roolista Syyriassa.

BBC:n mukaan Fabius totesi myös, että ranskalaisten mielestä al-Assadilla ei ole sijaa tulevaisuudessa Syyriassa. Hän kuitenkin kertoi, että varsinkin Iran on asiasta eri mieltä.

Fabiuksen mukaan neuvotteluja jatketaan kahden viikon sisällä.

Syyriaan suunnitellaan tulitaukoa 4–6 kuukauden kuluessa.

Yhdysvallat lähettää erikoisjoukkoja sotilasneuvonantajiksi Syyriaan. Määräksi arvioidaan alle 50 miestä.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)