Verkkouutiset

Vuosipäivä lähestyy, aikooko Pohjois-Korea omaa Pearl Harboriaan – ydinaseella?

Puolustustutkija kehottaa merkitsemään 17.12.-päivämäärän kalenteriin.

17.12.2017 tulee kuluneeksi kuusi vuotta Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong Ilin kuolemasta. Fox Newsillä kirjoittava amerikkalaisen Center for the National Interest -ajatuspajan Harry J. Kazianis veikkaa, että Pohjois-Korea testaa tuolloin uudelleen Hwasong-15 -ohjustaan.

– Jos olen oikeassa ja Kim Jong Un testaa tätä voimakasta mannertenvälistä ballistista ohjustaan muutaman päivän päästä, Washington ja Pjongjang voivat hyvin olla matkalla kohti sotaa. Tämä on sota jonka Kim voi oikein hyvin aloittaa – ydinaseet suosikkitappajanaan – yllätysiskulla, joka saisi Pearl Harborin näyttämään lasten leikiltä, Kazianis kirjoittaa.

Kirjoittaja uskoo presidentti Donald Trumpin puheistaan huolimatta etsivän sotaa välttävää tietä. Kazianis toteaa tilanteen voivan silti edetä siihen, että Kimillä on vain yksi mahdollisuus: laukaista massiivinen yllätysisku kaikilla sotilaallisilla kyvyillään, ennen kuin Amerikalla on mitään mahdollisuuksia tuhota sitä.

– Se tarkoittaa täyttä ydin-, kemiallista ja biologista hyökkäystä, joka pahasti vaurioittaa hänen vihollisiaan ja tylsistää tulevaa sotilasiskua tai hyökkäystä, jonka hän uskoo olevan tulossa.

– Viimeaikaiset sodat eivät olisi mitään tähän verrattavaa. Tuhon taso muistuttaisi lähinnä toisen maailmansodan pommitettuja kaupunkeja, tai pahempaa. Ja sitten on mahdollisuus iskuun USA:n emämaalle ydinaseelle – eikä kaukana tulevaisuudessa, vaan juuri nyt.

Uusimmat
MAINOS