Verkkouutiset

”Vuokra-asuntoja rakennetaan mutta kaikilla ei ole varaa asua niissä”

Asuntoministeri Pia Viitasen (sd.) mukaan asuntopolitiikan suurin ongelma on se, ettei kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ole riittävästi.

– Vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja syntyy nytkin hyvää vauhtia. Ongelma on, että kaikilla ei ole varaa asua niissä, Pia Viitanen toteaa blogissaan.

Viitasen mukaan kestävä tapa tilanteen parantamiseksi on lisätä kaikin keinoin valtion tukemien kohtuuhintaisten kotien rakentamista. Suurin pullonkaula on tonttipula.

Hänen mukaansa rakennuskelpoisten tonttien määrää on lisättävä erityisesti pääkaupunkiseudulla.

Viitasen mukaan tällä kaudella voimassa olevia valtion parannettuja tukia kohtuuhintaisten kotien rakentamiseksi on jatkettava. Ara-rahaston varat pitää käyttää myös jatkossa uusien kotien rakentamiseen, ei valtion budjetin yleiskatteeksi.

Ajatusta valtion asuntorahaston hyödyntämisestä asuntorakentamista, kaupunkikehittämistä ja eheää yhdyskuntarakennetta tukeviin lainoihin ja investointeihin Viitanen pitää lisäselvittämisen arvoisena.

Viitanen haastaa eri tahoja esittämään konkreettisia ehdotuksia asuntopolitiikan suuntaviivoiksi.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)