Verkkouutiset

Lähestyvä ukkosrintama voi tuoda mukanaan myös rakeita. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Voimakas ukkosrintama pyyhkäisee Suomen yli

Jos voimakas ukkoskuuro osuu asutusalueelle, voi edessä olla kaupunki- ja taajamatulvia.

Lauantaina iltapäivästä ja illasta Suomen ylle tuleva rintamavyöhyke tuo rankkasateita, ukkoskuuroja ja rakeita, kertoo Foreca.

Lauantaina erityisesti maan länsiosassa ja läntisillä merialueilla voi tämän kesän mittapuulla kehittyä varsin voimakkaita ukkoskuuroja. Säärintaman alueelle pakkautuu läntiseen Suomeen runsaasti kosteutta, joten iltapäivän ja illan ukkoskuurot voivat sataa hyvin rankasti.

Yksittäiset ukkoskuurot voivat tiputtaa lähes koko kuukauden sateet kerralla. Mikäli voimakkaampi kuurosolu osuu asutusalueelle, voi edessä olla kaupunki- ja taajamatulvia.

Sunnuntaina ukkosrintama siirtyy idemmäs ja heikkenee. Aamuksi se on edennyt jo maan itäosaan. Paikallisiin rankkasateisiin ja salamointiin kannattaa maan itäisissä osissa varautua aamun, aamupäivän ja iltapäivän aikana. Iltaan mennessä rintama on siirtynyt jo Venäjän puolelle.

Lämpötilan odotetaan kohoavan iltapäivällä ennen ukkosen saapumista monin paikoin 30–33 asteeseen. Myös kesän lämpöennätys, 32,9 astetta Porissa, on vaarassa rikkoutua.

 

Uusimmat
MAINOS