Verkkouutiset

Hallitusneuvotteluissa on esillä palkkaverotuksen keventäminen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

”Voimakas tulontasaus johtaa heikompaan julkiseen talouteen”

Keskuskauppakamarin Juho Romakkaniemi ei pidä ongelmana sitä, että tuloerot kasvaisivat hieman.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi tasaa maailman eniten tuloeroja progressiivisella verotuksella ja tulonsiirroilla, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi kommentoi keskustelua palkkaverotuksen alentamisesta.

– Jos siis jotkin vero- ja etuusmuutokset lisäisivätkin hieman tuloeroja nykytilasta, tasaisimme niitä varmasti edelleen eniten, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Valtiovarainministeriö on Ylen mukaan todennut hallitusneuvotteluiden muistiossaan, että ansiotuloverojen keventäminen suunnitelmien mukaan kasvattaisi hieman tuloeroja.

Kokoomuksen tavoitteena on keventää ansiotuloverotusta mahdollisimman tasaisesti kaikissa tuloluokissa yhteensä miljardilla eurolla. Valtiovarainministeriölle annetussa toimeksiannossa on esitetty mallia, jossa työtulovähennystä korotetaan 200 miljoonalla eurolla ja progressiivista tuloveroasteikkoa kevennettäisiin 800 miljoonalla eurolla.

Romakkaniemen mukaan tulontasaus on Suomessa niin voimakasta, että se heikentää kannustimia itsensä kehittämiseen ja ahkeruuteen.

– Valitettavasti aivan oikea pohjoismaisen hyvinvointivaltion ihanne aidosta mahdollisuuksien tasa-arvosta ja arvokkaasta huolehtimisesta heikoimmista on johtanut liian voimakkaaseen tulontasaukseen ja siten työn, itsensä kehittämisen sekä ahkeruuden kannustimien heikkenemiseen yhteiskunnassamme.

-Tämä taas johtaa pienempään talouden kasvuun, huonompiin työllisyysmahdollisuuksiin ja heikompaan julkiseen talouteen, sanoo suunnanmuutosta peräänkuuluttava Romakkaniemi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)