Verkkouutiset

Ukrainalaissotilaat keräävät Venäjän joukoilta kaapattuja ammuksia. UKRAINIAN STAFF OF ARMED FORCES/AFP/LEHTIKUVA

Vladimir Putinin kerrotaan erottaneen kahdeksan kenraalia

Ukrainan viranomaisten mukaan potkujen syynä on kehno sotamenestys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Moskova on päättänyt Ukrainan sotataktiikan muutoksista ja erottanut kahdeksan hyökkäystä johtavista kenraaleista, Ukrainan turvallisuus- ja puolustusneuvoston sihteeri Oleksiy Danilov kertoo.

Asiasta uutisoivan Ukrainska Pravdan mukaan Danilov sanoo Ukrainalla olevan hyvä käsitys Venäjän suunnitelmista.

Julkisuudessa olevien tietojen ja asiantuntija- ja tiedusteluarvioiden perusteella Venäjän sodanjohto oli varautunut vain lyhyeen sotaretkeen, jossa päätavoitteet saavutettaisiin ennemmin päivissä kuin viikoissa. Verrattain hitaan etenemisen ja Ukrainan kovan vastarinnan on arvioitu tulleen suurena yllätyksenä hyökkääjälle. Hyökkäyspäätöksen on kerrottu olleen vain pienen piirin käsissä. Venäjän presidentti Vladimir Putinin ratkaisu invaasiosta tuli mediatietojen mukaan yllätyksenä valtaosalle Venäjän muuta johtoa.

– He ovat nyt vaihtaneet taktiikkaa ja johtoa. He erottivat kahdeksan kenraalia tehtävistään, koska he eivät suoriutuneet niistä. Uudet on nimitetty tilalle. Ymmärrämme täysin, mitä Venäjällä tapahtuu. Voin sanoa heidän olevan epätoivoisia, Oleksiy Danilov toteaa.

Hänen mukaansa Venäjän valtion television propagandassakin on jo alettu epäillä sodan järkevyyttä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)