Verkkouutiset

Vladimir Putin. / LEHTIKUVA / AFP Yevgeny Biyatov

Vladimir Putinin arkkivihollinen kertoo: Näin hänet voi pysäyttää

Tiukat pakotteet iskisivät Venäjän presidentin omaisuuteen ja valtaan.

Kansainvälisen Magnitski-kampanjan vetäjä Bill Browderin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin toimia voidaan hillitä pakotteilla, sillä suuri osa hänen varallisuudestaan on sijoitettu länsimaihin erilaisten järjestelyiden kautta.

Browder kehottaa demokrattisia valtioita päättämään välittömistä toimista Ukrainaan kohdistuvan sotilasoperaation estämiseksi.

– Putinin omat reaktiot ovat paljastaneet, että pakotteet toimivat. Kun Kanada hyväksyi Sergei Magnitski -lain, jonka myötä viranomaiset voivat kohdistaa pakotteita korruptioon ja ihmisoikeusrikkomuksiin syyllistyneille ulkomaisille tahoille, syytti Putin vihastuneena Kanadaa ”turhista poliittisista peleistä”, Bill Browder ja dokumentaristi Marcus Kolga kirjoittavat Toronto Star -lehden mielipidekirjoituksessa.

Länsimaat ovat uhanneet uusilla ja aiempaa laajemmilla pakotteilla, jos Venäjä päätyy käyttämään sotilasvoimaa Ukrainaa vastaan. Vladimir Putin on varoittanut toimenpiteen johtavan suhteiden täydelliseen romahdukseen.

Browder ja Kolga muistuttavat presidentin keränneen itselleen huomattavan omaisuuden ”varastamalla, kiristämällä ja suoranaisilla kavalluksilla”. Hänen lähipiirinsä hallinnoimien omistusten arvo liikkuu eri arvioiden mukaan sadoissa miljardeissa dollareissa.

– Putinin refleksinomainen reaktio kertoo pakotteiden tehosta ja siitä, minkälaisen uhkakuvan ne muodostavat hänen henkilökohtaiselle omaisuudelleen ja vallalleen, Bill Browder ja Marcus Kolga toteavat.

Uusimmat
MAINOS