Verkkouutiset

Vladimir Putin (keskellä) ja miehitettyjen Ukrainan alueiden nukkejohtajat. www.council.gov.ru

Vladimir Putin muutti lakia: Miehitetyillä alueilla voi nyt järjestää vaalit

Lakimuutokset sallivat myös miehitettyjen alueiden väestön pakkosiirrot.

Venäjän diktaattori Vladimir Putin on allekirjoittanut lakimuutoksia, jotka tiukentavat Moskovan otetta miehitetyistä Ukrainan alueista.

Asiasta tässä kertovan Meduzan mukaan sotatilaa koskevan lain muutokset mahdollistavat muun muassa vaalien järjestämisen Venäjän yksipuolisesti ja laittomasti itseensä liittämillä Ukrainan alueilla tai niiden osissa.

Laki antaa viranomaisille nyt myös virallisestikin mahdollisuuden siirtää ”kansalaisia alueilta, jolla sotatilalaki on voimassa alueille, joilla se ei ole voimassa”. Tämä tarkoittaisi käytännössä miehitetyn Ukrainan väestön pakkosiirtoja Venäjän puolelle. Venäjän tiedetään jo nyt siirtäneen runsaasti lapsia pois miehitetystä Ukrainasta.

Venäjä liitti Ukrainan Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporizzjan alueet laittomasti itseensä tekaistujen kansanäänestysten jälkeen. Yksikään näistä alueista ei ole kokonaisuudessaan Venäjän joukkojen hallinnassa. Ukraina on myös vallannut Hersonin alueen pääkaupungin takaisin viime vuoden marraskuussa.

 

 

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)