Verkkouutiset

Vladimir Putin: Kommunismi kumpuaa Raamatusta ja Lenin on kuin pyhimys

Presidentti esiintyi Valamon luostarista kertovassa dokumenttielokuvassa Rossija 1:llä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin vertaa dokumenttielokuvassa Vladimir Leniniä pyhimykseen ja kertoo kommunismin aatteiden kumpuavan Raamatusta. Asiasta uutisoi Newsweek.

Kommunismin aatteet ja kristinusko ovat Putinin mukaan yhteensopivia.

– Usko on aina seurannut meitä. Se vahvistui aikana, jolloin kansalaisillamme oli vaikeaa maassamme. Meillä on ollut ankaria ja uskonvastaisia vuosia, jolloin papistoa vainottiin ja kirkkoja tuhottiin. Mutta samaan aikaan neuvostoliittolaiset loivat uuden uskonnon. Kommunistinen ideologia on todellakin hyvin samankaltainen kristinuskon kanssa, Putin sanoo.

Putin väittää, että kommunismi saarnaa kristinuskon tapaan vapaudesta, veljeydestä ja tasa-arvosta. Hänen mukaansa periaatekirja Kommunismin rakentajan moraalikoodista on alkeellinen tiivistelmä Raamatusta.

Lenin kannatti marxilaista näkemystä siitä, että uskonto on oopiumia kansalle. Hän myös käynnisti laajan kampanjan kirkon omaisuuden takavarikoimiseksi. Josif Stalin puolestaan tuhosi Moskovan suurimman katedraalin vuonna 1931. Putinin mukaan Lenin ja hänen toverinsa kuitenkin lainasivat paljon käytäntöjä kirkollisista menoista.

Putin myös vertaa Leniniä pyhimykseen.

– Lenin lepää mausoleumissa. Miten tämä eroaa yleisesti ottaen ortodoksisen kirkon tai kristinuskon pyhimyksistä?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)