Verkkouutiset

Viskipuolueen nimen vaihtaminen liberaalipuolueeksi ei onnistu

Viskipuolueen puheenjohtajan mukaan Patentti- ja rekisterihallitus ei hyväksy nimenmuutosta.

– Puolueemme nimeä ei voi vaihtaa Liberaalipuolueeksi, sillä yhdistysrekisterissä on Suomen Liberaalinen puolue ry, joka on virkamiesten mukaan liian lähellä valitsemaamme nimeä. Toisena syynä mainittiin Liberaalit ry ja sen jäsenjärjestöt, viskipuollueen puheenjohtaja Juhani Kähärä kertoo Facebookissa.

Suomen Liberaalinen puolue on yhdistys, jonka verkkosivua ei löydy googlaamalla yhdistyksen nimellä. Yhdistyksellä ei ole Facebook-sivua eikä sillä ole Kähärän mukaan aikomustakaan pyrkiä puoluerekisteriin.

Kyseisen puolueen päähenkilö Kim Sjöström ilmoitti medialle vastustavansa viskipuolueen nimenmuutosta ja teki virallisemman kantelun Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH).

– Mielestäni virkamiehillä olisi ollut varaa tulkita Liberaalipuolue riittävän erilaiseksi nimeksi, ottaen huomioon, että me olemme silti 5 000 kannattajakorttia kerännyt puoluerekisterissä oleva puolue, mutta PRH:n virkamiehet tekivät heille helpomman yksittäiselle tunnetulle vaikealle henkilölle suotuisan päätöksen, Kähärä kirjoittaa.

Lisäksi PRH on aiemmin hyväksynyt rekisteriin kaksi vapauspuoluetta, kun toisen nimeen oli lisätty kaksi lisämäärettä. Kahden vapauspuolueen sekoittaminen on Kähärän mielest’ todennäköisempää, sillä tämä kahdella lisämääreellä varustettu puolue käytti itsestään pelkkää vapauspuolueen nimeä.

Uusimmat
MAINOS