Verkkouutiset

Viron armeija tyrmää pakollisen kasvisruokapäivän

Kasvisruokaa on tarjolla varuskuntien ravintoloissa. Leireillä virolaiset turvautuvat usein vaihtokauppaan.

Suomen puolustusvoimien kasvisruokalinjaus on herättänyt laajasti huomiota myös Virossa. Puolustusvoimat siirtyy syksyllä malliin, jossa viikon aikana kahdella aterialla on tarjolla ainostaan kasvisruokaa.

Viron armeijaan kaikille varusmiehille pakollista kasvisruokaa ei ole tulossa. Asiaa ei ole edes pohdittu, kertoo Õhtuleht.

Viron puolustusvoimien tiedotusosaston kapteeni Aivo Vahemets kertoo, että Virossa asepalveluksessa ketään ei pakoteta syömään mitään vasten tahtoaan. Hänen mukaansa virolaisten varusmiesten ateria muodostuu koulutukseen vaadittavan energiamäärän sekä vitamiinien ja ravintoaineiden mukaan.

Kasvisruokailijoille on tarjolla varuskuntaravintoloissa lihattomia vaihtoehtoja. Erityisruokavaliosta on ilmoitettava kirjallisesti etukäteen tai viimeistään palvelukseen astumispäivänä.

Leireillä kasvisruokaa syövät varusmiehet joutuvat kuitenkin turvautumaan usein vaihtokauppaan.

– Muonitus on haastavampaa leireillä, joissa käytetään sekä lihaa ja säilykkeitä sisältäviä ruokapakkauksia. Palveluksessa olevat nuoret miehet ovat ratkaisseet asian siten, että pakkausten sisältämiä ruokia vaihdetaan toisten varusmiesten kesken sen mukaan, mitä kukin syö, Vahemets kertoo.

Uusimmat
MAINOS