Verkkouutiset

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

”Viivyttelyä koronapassin kanssa mahdoton ymmärtää”

On epäinhimillistä, jos hallitus valitsee taas vain lisärajoitukset kaikille, toteaa Sari Sarkomaa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Sarkomaan mukaan Suomella ei ole varaa jättää käyttämättä keinoja, jotka mahdollistavat maamme auki pitämistä terveysturvallisesti.

– Viivyttelyä koronapassin kanssa on mahdoton ymmärtää. Koronapassi on otettava keinovalikkoon viipymättä neljännen aallon velloessa maahamme, estämään yhteiskunnan rajut sulkutoimet, edistämään ihmisten hyvinvointia ja perusoikeutta tehdä työtä, harjoittaa elinkeinoaan, liikkua ja terveysturvallisuutta, hän kirjoittaa Facebookissa.

Sarkomaan mukaan kyse on myös inhimillisyydestä. Esimerkiksi 70 vuotta täyttäneiden lähes erityksissä pitäminen epidemian alusta lähtien on ollut poikkeuksellisen raju toimi.

– Koronapassi vapauttaisi ihmisiä tapaamaan ihmisiä ja elämään normaalimpaa elämää. On epäinhimillistä, jos hallitus valitsee taas vain lisärajoitukset kaikille.

Sarkomaa huomauttaa, että epidemian pitkittyessä rajoitusten haittavaikutukset kasvavat ja monimutkaistuvat.

– Pitkittyneestä epidemiasta selviämiseksi on hallituksen otettava kaikki keinot käyttöön ja tehtävä nykyistä laajempaa yhteistyötä. Tasavallan presidentin taannoin esille nostama koronanyrkki olisi nyt paikallaan perustaa vihdoin ja viimein.

Sarkomaan mukaan koronakriisin hoitamiseen omistautuvan ryhmän tehtävänä olisi kartoittaa ongelmat, hankkia tiedot, kerätä julkinen ja yksityinen osaaminen ja esittää sitten hallitukselle tilannekuvaa ja ehdottaa toimenpiteitä.

– Tämä varmasti nopeuttaisi oikea-aikaisten päätösten syntymistä, tehostaisi epidemian hallintaa ja vapauttaisi voimavaroja myös työllisyyspäätösten tekoon. Niitä ei voi enää lykätä. Korona ei ole muuttanut sitä tosiasiaa, että hyvinvointiyhteiskuntamme perustuu työn tekemiseen ja yrittäjyyteen.

Uusimmat
MAINOS