Verkkouutiset

Matkustajat kuljettavat Virosta tuomiaan alkoholijuomia Helsingin Länsisatamassa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Viinaralli kiihtyy – ”veronkorotukset satavat Viron laariin”

Panimojuomien matkustajatuonti on tilastojen mukaan kasvanut voimakkaasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen päättämä arvonlisäveron korotus kiristää myös panimojuomien verotusta.

Panimo- ja virvoitusjuomaliitosta varoitetaan, että veronkorotusten uhkana on myynnin siirtyminen Suomesta Viroon. Suomessa arvonlisävero on jo entuudestaan Viroa korkeampi. Lisäksi Suomen olutvero on yhä EU:n korkein.

Viinaralli eli alkoholin matkustajatuonti on kiihtynyt jälleen. Tämä koskee myös panimojuomia, kuten oluita ja siidereitä.

– Panimojuomien matkustajatuonti kasvoi viime vuonna voimakkaasti ja olemme saavuttamassa kohta koronaepidemiaa edeltävän tuonnin tason. Tässä tilanteessa veronkorotukset satavat Viron laariin, vaikka olisi ehdottoman tärkeää pitää veroeurot ja työpaikat Suomessa, sanoo Panimoliiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan vuonna 2023 matkustajat toivat olutta 32,5 prosenttia enemmän ja siidereitä ja mietoja juomasekoituksia 68 prosenttia enemmän edellisvuoteen verrattuna.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)