Verkkouutiset

Viikonlopun lomalentoja uhannut lakko peruuntui

Ammattiliitto Pro ja Palta ovat hyväksyneet sovintoehdotuksen lentoalan kiistassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ammattiliitto Pron mukaan ratkaisu parantaa matkustamohenkilökunnan palkkaehtoja ja muita työsuhteen ehtoja.

– Olemme tyytyväisiä kokonaisratkaisuun, toteaa palvelusektorin johtaja Else-Mai Kirvesniemi Prosta.

Pro ja palvelualojen työnantajat Palta ovat molemmat hyväksyneet sovintoehdotuksen valtakunnansovittelijan toimistolla tänään kello 12. Kiista koski Airpron matkustamohenkilökunnan työehtoja.

Sovintoratkaisulla parannetaan henkilökunnan palkkaehtoja ja muita työsuhteen ehtoja.

– Olemme tyytyväisiä kokonaisratkaisuun, joka sisältää sopimuskauden aikana jatkuvan neuvotteluprosessin matkustamohenkilökunnan työehtojen edelleen kehittämiseksi, toteaa Kirvesniemi.

Riitaan liittyvät työnseisaukset uhkasivat lentoliikennettä 5.–6. maaliskuuta sekä 12.–13. maaliskuuta.

Sovun syntymisen myötä Ammattiliitto Pro palaa osapuoleksi tällä hetkellä Paltan, JHL:n ja Pardian välillä voimassa olevaan kilpailukykysopimuksen mukaiseen työehtosopimukseen.

– Palta on tyytyväinen yleisen työmarkkinalinjan mukaiseen lopputulokseen. Sovintoesityksen hyväksyminen merkitsee sitä, että myös Ammattiliitto Pro tulee mukaan kiky-sopimukseen Airpron sopimusalalla, Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto toteaa.

– Olemme iloisia siitä, että loppuja hiihtolomalentoja uhanneet Pron lakot peruuntuvat. Toteutuessaan ne olisivat aiheuttaneet merkittävää haittaa lomalaisille, mikä olisi ollut monin tavoin kohtuutonta, Aarto jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)