Verkkouutiset

Vihreistä vaatimus peruuttaa lisää leikkauksia

Myös nuorten hyvinvointiin kohdistuvat leikkaukset on peruttava, vaatii Saara Hyrkkö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Saara Hyrkkö (vihr.) kannustaa hallituspuolueiden johtoviisikkoa etsimään ratkaisua kulttuuri- ja nuorisoalaan kohdistuvien leikkausten perumiseksi.

– Kulttuurileikkauksia ei olisi pitänyt alkuunkaan tehdä. Pikemminkin ala tarvitsisi elvytystä, tukea toipumiseen ja uuteen kasvuun. Toivottavasti samassa yhteydessä hoksataan, että etenkin koronan jälkimainingeissa olisi suorastaan vastuutonta viedä läpi nuorten hyvinvointiin ja nuorisotyöhön kohdistuvia leikkauksia. Tyylipisteitä ei nyt ole jaossa, mutta tehdään edes lopputuloksesta hyvä, toteaa Hyrkkö.

Hän kiittää hallitusta valmiudesta perua huonoja päätöksiä, mutta pohtii päätöksenteon johdonmukaisuutta.

Hyrkön mukaan yllättävät käänteet poliisin lisämäärärahojen kanssa herättivät aivan aiheellisen kysymyksen: Jos taloudessa yhtäkkiä onkin liikkumavaraa, eikö sitä kannattaisi käyttää myös epätoivottujen leikkausten perumiseen?

– Esimerkiksi juuri kulttuurin, taiteen, tieteen ja nuorisotyön leikkauksiin. On tärkeää, että hallituksella on valmius arvioida uudestaan tekemiään päätöksiä, kun niiden vaikutuksista saadaan lisää tietoa. Mutta loputtomien huutoäänestysten tie ei sekään ole kestävä, sanoo Hyrkkö.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)