Verkkouutiset

Vihreistä ei allekirjoiteta Antti Kurvisen julistuksia

Pienessä maassa kaikkien korkeakoulujen ei kansanedustaja Saara Hyrkön mukaan kannata tehdä samoja asioita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö toteaa, että tiedeministeri Antti Kurvisen (kesk.) puheet korkeakoulutuksen hajauttamisesta ja korkeakoulupolitiikan täyskäännöksestä ovat herättäneet ihmetystä korkeakoulukentällä.

Hyrkkö ei allekirjoita Kurvisen julistuksia ja palauttaa mieleen, mistä hallitusneuvotteluissa on sovittu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Hallitusneuvotteluissa sovimme todella yhdestä – mutta vain yhdestä – merkittävästä täyskäännöksestä korkeakoulupolitiikkaan: koulutusleikkausten linjalta siirryttiin ennakoitavan ja pitkäjänteisen rahoituksen tielle. Muutoin yhdessä valittua päälinjaa voisi kuvata sanalla työrauha. Emme lähteneet repimään auki rahoitusmallia tai korkeakouluvisiota. Halusimme varmistaa, että korkeakouluissa on aikaa keskittyä perusasioihin: laadukkaaseen koulutukseen ja tutkimukseen, hän summaa.

Viikon kuuma peruna on ollut kysymys siitä, pitääkö korkeakoulupolitiikassa keskittää vai hajauttaa. Hyrkön mukaan asia ei ole näin mustavalkoinen.

– Pienessä maassa kaikkien korkeakoulujen ei kerta kaikkiaan kannata tehdä samoja asioita. On ymmärrettävää, että eri alueilla on toiveita uusista koulutusvastuista oman alueen korkeakoululle. Olennaista on kuitenkin varmistaa, että varsinaiset päätökset kestävät tarkastelua myös koulutuksen ja tutkimuksen laadun näkökulmasta, hän toteaa.

– Niin paljon uusia koulutusvastuita ei edes keskustalainen ministeri pysty jakamaan, että se yksin ratkaisisi osaajapulaa eri alueilla. Siksi korkeakoulujen kanssa kannattaisi myös miettiä esimerkiksi sitä, miten koulutustarjontaa saisi avattua muillekin kuin omille tutkinto-opiskelijoille, Hyrkkö jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)