Verkkouutiset

Vihreiden valtuutetun vaaliautona vaikuttaa olevan neuvostovalmisteinen ZIL-157. / Kuvankaappaus YouTube-videolta

Vihreiden vaaliauto herättää ihmetystä – kulutus 42 litraa satasella

Kuntavaaliehdokkaan mukaan auton päästöt ovat vähäisiä suhteessa sen elinkaareen.

Vihreiden vantaalaisen valtuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen Vaula Norrenan vaaliauto on herättänyt ihmetystä Facebookissa.

Norrena on julkaissut Facebook-sivuilleen kuvan vuonna 1966 käyttöönotetusta avolavakuorma-autosta. Kuorma-auto vaikuttaa olevan mallia ZIL-157, joita valmistettiin Neuvostoliitossa vuosina 1958-1970.

Kuorma-auto toimii bensiinillä ja kulutus on huikeat 42 litraa sadalla kilometrillä. Kunnallisvaaliehdokas on julkaissut Facebook-sivuillaan YouTube-videon autosta ja siinä kuljetetusta palikkasaunasta. Sauna on merkitty videolla tunnisteella #vihreäsauna.

Vihreiden valtuutetun mukaan autolla on ajettu koko sen elinkaaren aikana noin 6[nbsp]600 kilometriä. Hänen mukaansa auton päästöissä tulee huomioida auton koko elinkaari, ja sen aiheuttamia päästöjä voi kompensoida.

Autolla on koko 55 vuoden mittaisen elämänsä aikana ajettu 113 km/ vuosi, yhteensä noin 6.600 km. Auton elinkaaren mittainen bensan kulutus ei siis päätä huimaa, Vaula Norrena täsmentää YouTubessa julkaisemansa videon kuvauksessa.

– Bensankulutus ei ole 10-kertainen, vaan noin 5-kertainen verrattuna henkilöautoon – vaan moniko henkilöauto pidetään 55-vuotiaaksi asti niin että sillä on ajettu vain 6.600 km?, kaupunginhallituksen jäsen kysyy.

Vaaliauto on herättänyt Facebookissa hämmennystä.

– Kuusijärvellä bongattu. Komea peli, onkohan hybridi? Jos ei, niin varmaan on muuten pieni kulutuksellinen ja ekologinen, Vantaan kokoomuksen varapuheenjohtaja Mika Kasonen vitsailee Facebookissa.

– Melkoista! Ei edes se vähäpäästöisyys, mutta eihän tuonne a) saa ajaa autolla ylipäänsä b) saa kampanjoida ilman lupaa – yleensä edes telttoja ei ole sallittu, kokoomuksen vantaalainen kansanedustaja Sari Multala ihmettelee.

Uusimmat
MAINOS