Verkkouutiset

Vihreiden Niinistö SDP:n Heinäluoman ja Tuomiojan infosotapuheista: ”Aika pihalla saa olla”

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ihmettelee SDP-edustajien puheita infosodasta.

– Käynnissä on kiinnostavaa keskustelua Infosodasta ja erityisesti Venäjän toimista tällä saralla. En tiedä, mikä arvostamiani SDP:n valtioviisaita (Eero) Heinäluomaa ja (Erkki) Tuomiojaa vaivaa, mutta aika pihalla saa olla, jos rinnastaa Venäjän Suomeen (ja laajemmin länteen) kohdistamia kybertiedustelun ja trollaamisen keinoja mihin tahansa muuhun maahan, Ville Niinistö kirjoittaa Facebookissa.

Hän muistuttaa, että Venäjän toiminta on poikkeuksellisen laajaa, pyrkii heikentämään EU-maiden yhtenäisyyttä ja se tunnetusti rahoittaa äärioikeistoa useissa Euroopan maissa.

– Sitä ei saa eikä pidä vähätellä sanomalla, että muutkin vakoilevat. Niin tekevätkin, mutta eivät samassa mittakaavassa eivätkä samalla pyrkimyksellä vaikuttaa eurooppalaisten maiden päätöksentekoon ja demokratian toimintaan. Ei ole Venäjä-vastaisuutta tai minkään jännitteen lietsontaa sanoa ääneen, että näin on. Minusta on tärkeää, että suomalaiset tutkijat avaavat tätä ilmiötä, Ville Niinistö kirjoittaa.

Hän kysyy, miksi juuri Venäjän kohdalla avoin ja kriittinen tarkastelu herättää usein vastareaktion: ei pitäisi puhua Venäjästä, pitäisi puhua jonkun muun toiminnasta.

– Ei tällaista uus… mikä se sana olikaan. Ai niin, sitä ei saa kuulemma sanoa. Siis: ei suljeta silmiä tosiasioilta!

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)