Verkkouutiset

Otto Lehtipuu LEHTIKUVA / IRENE STACHON

Vihreiden ex-valtuutettu tappiosta: Heittäydytty liikaa vasemmalle

Ex-kuntapoliitikko Otto Lehtipuu uskoo, että sivistysporvarit siirtyivät Helsingissä kokoomukseen ja kulttuuriväki jäi katsomoon.

Vihreiden entinen kuntapoliitikko Otto Lehtipuu pitää vihreiden vaalitulosta Helsingissä surkeana epäonnistumisena. Hän uskoo myös, että Ylen vaalien loppumetreillä uutisoima vihreiden pormestariehdokkaan Anni Sinnemäen esitutkinta ei ollut lopputuloksen kannalta ratkaisevaa, vaan ”ilman tuota omaa maaliakin tämä matski olisi hävitty”.

Lehtipuun mielestä keskeinen syy vaalitappioon oli vihreiden heittäytyminen vasemmistopuolueeksi.

– Sivistysporvareita yliopistolta siirtyi kokoomukseen, kulttuuriväkeä jäi katsomoon, liberaaleista kaupungeista osa äänesti kokoomusta ja osa LiikeNytiä, hän arvioi Facebookissa.

Helsingissä kokoomus ylsi selkeään vaalivoittoon 25,7 prosentin kannatuksella vihreiden vaalituloksen jäädessä hieman alle 20 prosentin.

Lehtipuu katsoo, että toimeentulostaan huolestuneet kulttuuri-, tapahtuma-, tai matkailu- ja ravintola-alan väki ei nähnyt syitä tukea hallituspuoluevihreitä. Hän ihmettelee myös, missä olivat hallituksessa istuvien vihreiden isot avaukset helsinkiläisiä mietityttäneistä teemoista,  kuten sotesta, työperäisen maahanmuuton vauhdittamisesta ja Suomen avaamisesta koronan jälkeen.

– Sotessa Helsinki ja HUS ovat suurimmat häviäjät, eikä vihreistä saatu irti mielipidettä koko uudistuksesta,  hän hämmästelee.

Lehtipuun mielestä vihreiden ”ei pidä yrittää siirtyä keskeltä vasemmalle edes vaalitaktisista syistä.”

– Taas vahvistui vanha totuus siitä, että toisen puolueen peesaaminen vahvistaa peesattavaa, ei peesaajaa. Miksi kukaan äänestäisi kopiota?

Lehtipuun mielestä eduskuntavaaleissa menestyminen edellyttää vihreiden palauttamista ”liberaaliksi yleispuolueeksi” ja tälle alkaa olla jo kiire.

– Omaa linjaa ja sanottavaa pitää olla, muuten tulee seuraava takapakki.

Otto Lehtipuu (vihr.) oli Helsingin kauounginvaltuuston jäsen vuosina 2001-2012. Hän työskentelee nykyisin Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n toimitusjohtajana.

Juttua korjattu klo 14.05 Lehtipuun nykyisen toimenkuvan osalta. Jutussa luki ensin virheellisesti, että Lehtipuu työskentelisi VR-Yhtymän ympäristö- ja yhteiskuntasuhdejohtajana. Hän ei ole kuitenkaan toiminut enää tässä tehtävässä sitten joulukuun 2017 .

 

 

Uusimmat
MAINOS