Verkkouutiset

Vihreät vaativat yrittäjärauhaa – byrokratiaa karsittava

Vihreän liiton eduskuntaryhmän mielestä budjettineuvotteluissa on päätettävä siitä, miten pienyrittäjien ja itsensä työllistävien asemaa parannetaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreät haluavat taata yrittäjärauhan poistamalla byrokratiaa sekä parantamalla yrittäjien sosiaaliturvaa.

– Byrokratia ja puutteet sosiaaliturvassa heikentävät yrittäjien työllistymismahdollisuuksia, vihreä eduskuntaryhmä linjasi kesäkokouksessaan Joensuussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Puolueen mukaan yrittäjille on annettava mahdollisuus keskittyä omaan työhönsä ilman jatkuvaa raportointia ja huolta toimeentulosta.

Vihreiden mukaan yrittäjärauha taataan keventämällä yrittäjän ilmoitustaakkaa, vauhdittamalla viranomaisten välistä tiedonkulkua tulorekisterin avulla, madaltamalla yrittäjäksi lähtemisen kynnystä lisäämällä starttirahan joustavuutta sekä korottamalla arvonlisäveron alarajaa.

– Erilaiset raportointivelvoitteet syövät yrittäjien työaikaa. Pienessä yrityksessä byrokratian pyöritys voi olla niin raskasta, että se käytännössä estää työhön tarttumisen. Yrittäjärauhaa voidaan parantaa tehostamalla viranomaisten välistä tiedonkulkua, sanoo vastavalittu vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Johanna Karimäki.

Vihreän liiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluodon mukaan on älytöntä kysellä samaa tietoa moneen kertaa yrittäjältä itseltään, kun viranomaiset voidaan velvoittaa tallentamaan tarpeellinen tieto yhteiseen rekisteriin.

– Yrittäjärauha edellyttääkin tulorekisterin nopeaa käyttöönottoa, hän sanoi.

Työrauha on saatava myös itsensä työllistäjille. Vihreät huomauttavat, että itsensä työllistäjät ovat nopeimmin kasvava työntekijäjoukko, mutta työmarkkinoilla he ovat heikoimmassa asemassa vailla työttömyys- ja eläketurvaa.

– Vihreät edellyttävät, että työministeri (Lauri) Ihalainen (sd.) muistaa itsensä työllistäjät syksyn kolmikantaneuvotteluissa. Vaikka tämän ryhmän aseman parantamisesta sopiminen edellyttää yksimielisyyttä kolmikannalta, edellyttää itsensä työllistäjien aseman parantaminen määrätietoisuutta myös hallitukselta, Alanko-Kahiluoto sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)