Verkkouutiset

”Karhut asuvat pihoissa kesäisin, sudet juoksevat pihamaiden läpi talvisin”

Vihreät eivät enää antaisi ahmojen, susien, ilvesten ja karhujen kaatolupia.

Vihreiden valtuuskunta hyväksyi sunnuntaina luonnonsuojeluohjelman Luonto vastuullamme. Siihen sisältyy toimenpidetavoite, joka sanatarkasti kirjattiin seuraavalla tavalla:

”Lopetetaan uhanalaisten suurpetojen kaatolupien myöntäminen. Annetaan lupia niiden yksilöiden kaatamiseen, joista aiheutuu merkittävä turvallisuus- ja vahinkoriski.”

Keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen sanoo kannanottoa vastuuttomaksi ja järkyttäväksi.

– Suurpetojen kantojen on jo nyt annettu kasvaa. Meillä on alueita Itä- ja Pohjois-Suomessa, joissa suurpetokannat ovat karanneet käsistä ja ne ovat aidosti uhka, Hannu Hoskonen sanoo.

– Kun tilanteen annetaan mennä kontrolloimattomaksi, se aiheuttaa peruuttamatonta vahinkoa luonnossa. Esimerkiksi itärajan pinnassa hirvet ovat lähes kokonaan hävinneet. Ihmisillä on jatkuva pelko turvallisuudestaan.

Hoskosen mielestä maaseudun ihmisillä ei enää ole perustuslain mainitsemaa turvaa.

– Karhut asuvat pihoissa kesäisin, sudet juoksevat pihamaiden läpi talvisin. Eivätkö ne olekaan maaseudulla lapsille vaaraksi?

– Tämä on vastuutonta. Omaan napaan tuijottamista. Unohdetaan aatteellisen luonnonsuojelun nimissä kaikki tosiasiat ja ihmisten turvallisuus.

Uusimmat
MAINOS