Verkkouutiset

Vihreä kansanedustaja insestikohusta: Tummaihoinen nainen ei saa armoa

Emma Karin mukaan Fatim Diarran sähköposti ja Facebook ovat nyt muistuttaneet ihmiskunnan viemäriä.

Vihreiden kansanedustaja ja viime kesän puheenjohtajaehdokas Emma Kari kirjoittaa Facebookissa Helsingin vihreän valtuutetun Fatim Diarran kohusta. Fatim Diarra on pahoitellut kirjoitustaan, jossa totesi maalaisista, että ”metsässä on ankeata, ainoa syy muuttaa sinne on insesti ja se, että kukaan ei kuule, kun vaimo huutaa apua”.

Emma Karin mukaan ”meillä on tässä maassa tapana puhua toisistamme liian usein julmalla ja ilkeällä tavalla”.

– Kaupunkilaiset haukkuvat toisessa kaupungissa asuvia tai niitä, jotka eivät asu kaupungissa. Maaseudulla asuvat puhuvat ilkeästi kaupunkilaisista tai viereisen kylä asukkaista. Heterot haukkuvat homoja, vammattomat vammaisia ja vaaleaihoiset tummaihoisia. Mitä kauempana ihminen on tai mitä enemmän hän eroaa meidän käsityksestämme “tavallisesta”, sitä helpommin häneltä ollaan valmiita viemään ihmisyys kokonaan. Erityisesti tämä näkyy somessa, Emma Kari kirjoittaa.

– On ”ne muut”, jotka eivät ole meitä. Ja silloin mitä vaan saa sanoa.

– Kun tummaihoinen nuori nainen mokaa somessa raskaasti, armoa ei anneta. Tuore ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu teki ilkeän, julman ja täysin tuomittavan kommentin yksityisellä Facebook-sivullaan. Sen jälkeen hänen sähköpostinsa, Facebookkinsa ja puhelimensa on muistuttanut ihmiskunnan viemäriä. N****ri- ja huorasolvaukset sekä tappo- ja raiskausuhkaukset seuraavat toisiaan. Kaikkea tätä seuratessa ei voi olla kysymättä, mitä ihmettä tässä maassa tapahtuu?

Karin mukaan ”me emme ole vain kaupunkilaisia tai maalaisia, miehiä tai naisia, tummaihoisia tai vaaleaihoisia, kristittyjä tai muslimeita. Me olemme ihmisiä. Me asumme tässä maassa, jossa jokaisella on oikeus tulla nähdyksi ja kohdelluksi omana ainutkertaisena yksilönään. Meidän pitäisi pystyä puhumaan toisistamme ihmisinä ilman julmuutta”.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto pyytää nyt Vihreässä Langassa anteeksi Fatim Diarran kommentteja.

– Haluan pyytää suomalaisilta ihmisiltä anteeksi kaupunginvaltuutettu Diarran loukkaavia kommentteja ja niistä aiheutunutta mielipahaa, Touko Aalto sanoo Vihreälle Langalle.

– Kommentit ovat vastoin vihreiden arvoja ja tuomittavia. Vihreiden pyrkimys politiikassa on vähentää vastakkainasettelua ihmisten välillä ja tehdä politiikkaa, joka tarjoaa hyvän arjen eväät kaikkialla Suomessa.

Lauantaina Touko Aalto vähätteli Iltalehdelle Fatim Diarran kommentteja ”mustaksi huumoriksi”.

LUE MYÖS:
Kohu insestikirjoituksesta – Pekka Haavisto: Itselleni tuli paha mieli

Uusimmat
MAINOS