Verkkouutiset

”Verotuotto nolla” – Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä vastustaa suurmoskeijan rakentamista

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmän mielestä suurmoskeijahanke ei ole yleishyödyllinen, joten Helsingin kaupungin ei pitäisi edistää hanketta veronmaksajien varoilla tai alle markkinahintaisten tonttien luovuttamisella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Asuntopulasta kärsivä Helsinki kaipaa asuntoja ja veronmaksajia asuntoihin. Moskeijoiden verotuotto on nolla, sanovat perussuomalaiset.

– Hanketta on käyty esittelemässä valtuustoryhmällemme. Suunnitteilla on keskus, jossa moskeijan lisäksi olisi myös urheilu- ja harrastetiloja. Hankkeen toteuttamisen väitetään helpottavan maahanmuuttajien kotoutumista. Väite on varsin kyseenalainen eikä siitä liene tutkimustietoa ainakaan Suomessa, sanoo Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Raatikainen tiedotteessaan.

Suurmoskeijahankkeen rahoitus on perussuomalaisten tietojen mukaan suurimmaksi osaksi tulossa Bahrainista, missä sunnien ja shiia-muslimien välit ovat välillä kärjistyneet yhteenotoiksi.

– Uskonnollisten välienselvittelyjen riski Suomessakin voi kasvaa, jos Helsinkiin rakennetaan vain yhtä aatesuuntaa palveleva suurmoskeija.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän mielestä maahanmuuttajien eriytyminen omiin tiloihinsa ei lähtökohtaisesti edistä integroitumista.

– Omien jättiläistilojen järjestäminen maahanmuuttajille ei edistä kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Kaupungin tehtävä on varmistaa kaikille kaupunkilaisille yhdenvertaiset ja samat palvelumallit, eikä eriyttää uskonnollisin perustein osaa palveluja tietylle ryhmälle.

Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmä ja Perussuomalainen Helsinki esittävät, että Helsingin kaupunki toimii kaupunkilaisten suuren enemmistön edun mukaisesti eikä kiirehdi tai taloudellisesti edistä hanketta millään tavalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)