Verkkouutiset

OmaVero-sivuille kirjaudutaan verohallinnon sivujen kautta. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Verottaja muistuttaa harhaluulosta

Vain 755 000 verovelvollista on luopunut paperisesta veropostista.

Vaikka kolme miljoonaa veronmaksajaa käyttää OmaVeroa, silti yli neljä miljoonaa henkilöasiakasta saa paperisen verokortin kotiin joulu-tammikuussa. Paperisesta veropostista voi luopua, kun ottaa käyttöön Suomi.fi-viestit.

– Ihmisillä usein on se harhaluulo, että toimii täysin sähköisesti, kun esimerkiksi esitäytetyn veroilmoituksen tiedot täydentää OmaVerossa ja uuden verokortin tekee palvelussa. Hyvistä digitaidoista huolimatta moni saa veropostin paperisena kotiinsa, kun Suomi.fi-viestit eivät ole käytössä, OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva Verohallinnosta kertoo.

Vuoden 2022 paperisten verokorttien postitus maksaa yli kolme miljoonaa euroa.

Kun henkilö ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön, hän luopuu palvelua käyttävien viranomaisten lähettämästä paperipostista. Veropostin lisäksi esimerkiksi äänioikeusilmoitukset ja ulosottoviranomaisen kirjeet tulevat Suomi.fi-viestien käyttäjille sähköisesti.

Suomi.fi-viesteillä on tällä hetkellä 755[nbsp]000 käyttäjää. Suomi.fi-viestit on Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämä palvelu.

Suomi.fi-viestit käyttäjät saavat tiedon sähköpostiinsa heti, kun OmaVerosta löytyy uutta veroasiaa. Vuoden 2022 verokortit tulevat OmaVeroon 14. joulukuuta mennessä.

– Jos lähetämme verokortin paperipostissa, asiakas ei saa mitään herätetä tai ilmoitusta siitä, että verokortti löytyy jo ennen paperipostin saapumista OmaVerosta ja sen voi tarvittaessa päivittää palvelussa, Jarva kertoo.

Suomi.fi-viestit käyttäjillä on myös muita etuja paperipostia saaviin verrattuna.

– Pystymme Suomi.fi-viestien kautta helposti lähestymään ihmisiä, jos näyttää siltä, että heidän verokorttinsa tuloraja on liian matala, Jarva sanoo.

Tänä vuonna 46[nbsp]000 henkilöä on saanut Verohallinnolta Suomi.fi-viestien kautta viestin, että verokortin tuloraja kannattaa tarkistaa.

Uusimmat
MAINOS