Verkkouutiset

Verohallinto lähettää vuoden vaihteessa yli neljä miljoonaa paperista verokorttia. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Verohallinto kannustaa: Paperinen verokortti on monelle yhä turha

Verokorttien vuosittainen postitus maksaa 2,5 miljoonaa euroa.

Verohallinto kehottaa suomalaisia ottamaan käyttöön sähköiset viranomaisviestit ja siirtymään täysin sähköiseen veroasiointiin.

Ottamalla käyttöön Suomi.fi-viestit ei kotiin lähetetä paperista veropostia.

Verohallinto lähettää vuoden vaihteessa yli neljä miljoonaa paperista verokorttia, joiden postitus maksaa 2,5 miljoonaa euroa.

Sähköisten viranomaisviestien käyttöönoton jälkeen ilmoitukset uudesta verokortista tai muista veroposteista saa heti sähköpostitse.

Ensi vuoden verokortti tulee OmaVero-sivulle 14. joulukuuta mennessä.

– Valtaosa henkilöistä, joiden tarvitsee toimittaa verokortti tulojen maksajalle, lähettää verokortin eteenpäin sähköisessä muodossa. Paperinen verokortti on siis monelle tarpeeton, kommentoi Verohallinnon ylitarkastaja Kaj Hoffren.

Suurin osa suomalaisista tekee säännöllisesti päivityksiä veroilmoitukseen OmaVerossa. Täysin sähköiseen asiointiin on siirtynyt vain kolmannes.

– Moni kuvittelee virheellisesti, että hoitaa veroasiansa täysin sähköisesti, koska käyttää monien veroasioiden hoitamiseen sujuvasti OmaVeroa. Vaikka valtaosalla suomalaisista on hyvät digitaidot, moni saa edelleen veropostin paperisena kotiinsa, Hoffren sanoo.

Suomi.fi-viestit voi ottaa käyttöön tunnustautumalla suomi.fi/viestit -palveluun.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)