Verkkouutiset

Verkkovierailumaksut poistuvat EU:sta kahden vuoden kuluttua

Euroopan komissio, Euroopan parlamentti ja neuvosto pääsivät tiistaina yksimielisyyteen lainsäädännöstä, joka lopettaa matka- ja älypuhelimen käytöstä ulkomailla perittävät verkkovierailumaksut EU:n alueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan komissio antoi telealan yhteismarkkinoita koskevan lainsäädäntöehdotuksensa lähes kaksi vuotta sitten. Komissio, Euroopan parlamentti ja neuvosto pääsivät tiistaina pitkällisten neuvottelujen jälkeen kompromissiratkaisuun asiassa.

Kompromissin mukaan verkkovierailumaksut poistuvat kesäkuussa vuonna 2017. Sen jälkeen EU:n alueella matkustaessaan matka- ja älypuhelimen käyttäjät maksavat puheluistaan saman hinnan kuin kotimaassa.

Lisäksi komission tiedotteen mukaan saadaan tiukat säännöt, jotka suojaavat jokaisen eurooppalaisen oikeutta päästä syrjimättömästi verkon sisältöihin.

Uudistuksia täydennetään komission mukaan päivityksellä ensi vuoden aikana. Päivityksessä muun muassa tehostetaan EU:n tasoista radiotaajuuksien käytön koordinointia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)