Verkkouutiset

”Verkkopankkitunnusten oltava peruspalvelua”

Mun talous -verkosto vaatii verkkopankkitunnusten määrittelemistä peruspalveluksi ja asian kirjaamista lakiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen lain mukaan asiakkailla on oikeus peruspankkipalveluihin, joiksi on määritelty tavanomainen talletustili ja tilin käyttöön tarkoitetun välineen myöntäminen. Näitä luottolaitos saa kieltäytyä myöntämästä vain painavalla perustella. Maksuhäiriömerkintä ei ole painava peruste peruspalvelun kieltämiseksi.

Julkisuudessa on keskusteltu siitä, kuinka maksuhäiriömerkintä on saattanut olla syy kieltäytyä tarjoamasta asiakkaalle verkkopankkitunnuksia. Maksuhäiriömerkintöjen määrän kasvu on ollut huomattavaa viime vuosina ja erityisesti nuorten maksuhäiriömerkinnät ovat lisääntyneet.

– Tämä luo asetelman, joka voi syrjäyttää osan nuorista julkisten palveluiden sähköisestä käytöstä sekä edullisimmasta laskujen maksusta verkossa, Mun talous -verkosto sanoo eri eduskuntapuolueille luovuttamassaan kannanotossa.

Verkosto haluaa varmistaa, että kansalaisille tarjotaan yhtäläiset mahdollisuudet käyttää palveluja. Tämä ei toteudu, jos verkkopankkitunnuksia käytetään julkisiin palveluihin tunnistautumisen välineenä, mutta verkkopankkitunnuksia ei ole kaikkien saatavilla.

Mun talous -verkosto katsookin, että verkkopankkitunnukset on nähtävä peruspalveluna, joka mahdollistaa kansalaisen osallistumisen sekä taloudellisesti kohtuullisen pankkiasioinnin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)