Verkkouutiset

”Venäläiset tappoivat lakimieheni. Näin sain USA:n kongressin kostamaan.”

Kansainvälistä Magnitski-kampanjaa vetävän Bill Browderin kirja kertoo Venäjän korruptiosta ja julmuudesta.

Hermitage Capital -rahaston johtaja Bill Browder kertoo itsensä ja lakimiehensä Sergei Magnitskin (1972-2009) uskomattomista kohtaloista Venäjällä kirjassaan Red Notice: A True Story of High Finance, Murder, and One Man’s Fight for Justice (Simon and Schuster). Red Notice tarkoittaa Interpolin levittämää pidätysmääräystä.

Sergei Magnitski tapettiin marraskuussa 2009 järkyttävissä oloissa vankeudessa Moskovassa. Hän oli paljastanut järjestelyn, jolla Hermitagen yritykset kaapattiin ja Venäjän valtiolta vietiin 230 miljoonan dollarin veronpalautukset. Viranomaiset syyttivät tapahtuneesta Magnitskia ja Browderia.

Bill Browder on Magnitskin kuoleman jälkeen kampanjoinut väsymättä oikeuden saamiseksi – kun sitä ei saa Venäjältä, niin sitten muualta. USA:ssa säädettiin 2012 Magnitski-laki viisumikiellosta kuolemaan osallisille.

Aiemmin Venäjällä bisneksessä menestynyt Browder julistettiin vahingolliseksi Venäjän kansalliselle turvallisuudelle. Hänestä oli tullut presidentti Vladimir Putinin ehkä näkyvin ulkomainen vastustaja jo ennen Ukrainan sotaa. Kirjassa Browder kertoo koko hiuksia nostattavan tarinan siitä, mitä todella tapahtui.

Bill Browderin yhteenvedon tapauksesta ja kirjasta voi lukea tästä Politicon jutusta. Alla oleva alempi Youtube-video on dokumenttifilmi Sergei Magnitskista.

Uusimmat
MAINOS