Verkkouutiset

Venäjän vastapakotteet lisänneet intoa ostaa kotimaista

Tuoreen kyselyn mukaan jopa viidennes suomalaisista on lisännyt kotimaisten tuotteiden ostamista Venäjän tilanteen vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaisen Työn Liiton elokuun lopussa toteuttaman kyselytutkimuksen mukaan yli 17 prosenttia suomalaisista arvioi lisänneensä kotimaisten tuotteiden suosimista Venäjän tilanteen vuoksi.

Kyselyyn vastanneista miehistä 13 ja naisista 21 prosenttia arvioi Venäjän tilanteen vaikuttaneen osaltaan suomalaisten tuotteiden suosimiseen.

– Kotimaisten tuotteiden suosio on kasvanut jo muutaman vuoden ajan ja Venäjän kauppapakotteet vahvistavat suomalaisten tuotteiden suosiota entisestään, kertoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Kyselytutkimus edustaa 15–70-vuotiaita suomalaisia ja 17 prosentin osuus tästä väestömäärästä on yli 660 000 suomalaista.

Venäjän pakotteet tulivat voimaan elokuun alussa ja niiden vaikutukset ovat herättäneet suomalaiset kuluttajat pohtimaan omien kulutusvalintojensa vaikutuksia.

– Suomalaisten tuotteiden suosion kasvaminen on näkynyt piikkinä ruokakaupassa esimerkiksi pakotejuuston ja muiden Venäjän markkinoille suunnattujen maitotuotteiden kysyntänä. Pitkällä aikavälillä kriisi voi lisätä myös pienten ja paikallisten suomalaisten toimittajien tuotteiden kysyntää. Kriisin pitkäaikaisia vaikutuksia suomalaisten kulutustottumuksiin on kuitenkin vielä vaikea arvioida, Lausala toteaa.

Elintarvikkeiden lisäksi suomalaiset ovat yhä kiinnostuneempia myös kotimaisten palveluiden ja tuotteiden ostamisesta. Kyselyyn vastanneista yli puolet kertoo ostavansa aina tai useimmiten kotimaisen tuotteen.

Tutkimustiedot perustuvat Innolink Researchin sähköisenä paneelikyselynä elokuun lopussa tekemään kyselytutkimukseen, johon vastasi 1006 15–70-vuotiasta suomalaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)