Verkkouutiset

Sergei Naryshkin. www.kremlin.ru

Venäjän tiedustelun päällikkö: Ukraina on kuin natsien miehittämä

Ulkomaantiedustelu SVR:n johtajan mielestä ukrainalaisia sorretaan.

Ukrainan hallinto sortaa kansaa natsimiehittäjiin verrattavalla tavalla, Venäjän ulkomaantiedustelu SVR:n johtaja Sergei Naryshkin sanoo Venäjän medioiden mukaan.

Naryshkin esitti jyrkkiä väitteitä Ukrainasta Ukrainan vuoden 2014 vallankumouksen jälkeisen hallinnon väitettyjä ihmisoikeusloukkauksia koskevan näyttelyn avajaisissa Venäjällä.

– Naisia, lapsia ja vanhuksia tapetaan. Eri mieltä olevia kidutetaan. Kaikki tämä kuuluu valitettavasti moderniin Ukrainaan, Naryshkin muun muassa totesi.

Sergei Naryshkinin mukaan Ukrainaa hallitsee venäläisvastainen ja epäinhimillinen diktatuuri. Itä-Ukrainaa vuosia repineessä konfliktissa on taas hänen mukaansa kyse ukrainalaisen eliitin ja nationalistien aloittamasta sisällissodasta. Todellisuudessa Ukraina on sotinut vuodesta 2014 Venäjää ja Venäjän tukemia ja aseistamia joukkoja vastaan.

SVR:n päällikön kommentit ovat jälleen yksi esimerkki Venäjän johdon entistä jyrkemmäksi käyneestä retoriikasta Ukrainaa kohtaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kuvaili keskiviikkona Ukrainan tilannetta medialle ”erittäin, erittäin kireäksi”.

Venäjä on kerännyt Ukrainan rajalle suuret määrät sotakalustoa ja hyökkäysvalmisteluja on pidetty todellisina. Moskova on esittänyt samaan aikaan kovia vaatimuksia länsimaille ja Natolle. Toteutuessaan ne veisivät Euroopan takaisin etupiirijaon aikaan.

Dmitri Peskovin mukaan Ukrainan kasvaneissa jännitteissä on kuitenkin todellisuudessa kyse länsimaiden toimista. Peskov mainitsi keskiviikkona ”asetoimitukset Ukrainaan”, joukkojen liikkeet ja Naton ja länsimaiden tiedustelulennot.

Uusimmat
MAINOS