Verkkouutiset

Venäjän Suomen lähetystö arvostelee toimittajaa – ”vastuutonta ja mautonta”

Toimittaja kysyi lähetystöltä Twitterissä häirikön soittamasta puhelusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän suurlähetystö Suomessa arvostelee kovin sanoin Iltalehden toimittaja Tommi Parkkosen tviittiä. Lähetystö on julkaissut Twitterissä alla näkyvän kannanoton. Se on suunnattu Iltalehden vastaavalle päätoimittajalle Erja Yläjärvelle.

Parkkonen oli todennut tviitissään, että ”ns. itämurteellista suomea” puhunut henkilö oli soittanut hänelle ja kehottanut olemaan varovainen pimeillä kaduilla kävellessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Vaan kiinnostaa mistä saanut salaisen puhelinnumeroni. any ideas @RussianEmbFinla, Parkkonen kysyi lähetystöltä.

Lähetystön lausunnossa todetaan, että Parkkonen mainitsi lähetystön tilin ”omituisella tavalla”. Lähetystön mukaan lehtimiehiin kohdistetut uhkaukset ovat vakava asia ja niistä on tehtävä rikosilmoitus.

– Niin vakavalla asialla on vastuutonta pelleillä. Kevytmielisten vihjeiden julkaiseminen asiasta on myös vastuutonta ja mautonta. Se ehkä menettelee lomakauden markkinointitemppuna, mutta lehtimiehen ammattikunnia ei mielestämme ole kirpputoritavaraa, lausunnossa sanotaan.

Iltalehti julkaisi sunnuntaina aamulla Tommi Parkkosen näkökulma-kirjoituksen. Siinä hän ruotii entisten pääministereiden, keskustan Esko Ahon ja SDP:n Paavo Lipposen, yhteyksiä venäläiseen pankki- ja yritysmaailmaan. Parkkonen luonnehtii tekstissään molempia ex-poliitikkoja ”diktaattori Putinin hyödyllisiksi hölmöiksi”, jotka tienaavat näin toimimalla satojatuhansia euroja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)