Verkkouutiset

Margarita Simonjan. Twitter

Venäjän propagandisti sotilaille: Miehistykää – lääkärimmekin leikkasi oman umpisuolensa

Margarita Simonjanin mukaan joitain asioita pitää kestää.

Kremlin äänitorveksi sanotun Venäjän valtiollisen RT:n päätoimittaja Margarita Simonjan kehottaa maan sotilaita rintamalla miehistymään. Television keskusteluohjelmassa hän vaati kohtelemaan kanssaihmisiä tiukemmin.

– Tämä on lopulta sotaa. Niin – sotaa. Te olette miehiä. Joitain asioita pitää kestää, Margarita Simonjan aloitti.

Hän ryhtyi kertomaan ”todellisesta venäläisestä miehestä”, kirurgi Rogozinista, joka oli mukana retkikunnassa etelämantereella ja leikkasi siellä pakon edessä oman umpisuolensa.

– Kahden tunnin ajan hirveässä kivussa.

Apuna oli Simonjanin mukaan vain kaksi miestä, joiden piti antaa ruiske lääkärin menettäessä tajunsa ja joiden pahoinvoinnista tapahtuman aikana lääkäri oli huolissaan.

– Kun haluamme valittaa – ja tämä koskee myös minua – elämästä, meidän täytyy koko ajan muistaa tämä lääkäri, propagandisti kehottaa.

Umpisuolensa itse vuonna 1961 retkikunnassa leikanneen lääkärin on uutisoitu olleen 27-vuotias Leonid Rogoziv. Hän oli siviilissä tehnyt monia vastaavia leikkauksia muille.

Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Anton Gerashenko ihmettelee twitterissä, pitääkö Venäjän mobikien kohta rintamalla taistelemisen lisäksi myös leikata itsensä.

Uusimmat
MAINOS