Verkkouutiset

Aitauksia Sevastopolissa Britannian puolustusministeriön satelliittikuvissa. @DefenceHQ/twitter.com

Venäjä on tuonut sotadelfiinejä Krimille

Tiedusteluraportin mukaan Venäjä on lisännyt turvatoimia Sevastopolin satamassa Krimillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä näyttää lisänneen sotilasdelfiinien määrää Krimillä, kertoo Britannian tuore tiedusteluraportti.

Delfiinit tunnetaan älykkäinä eläiminä, joita sodassa on koulutettu esimerkiksi etsimään, noutamaan ja tunnistamaan asioita, mutta myös tappamaan.

Raportin mukaan Venäjä on jo viime vuoden kesästä lähtien investoinut Mustanmeren laivaston päätukikohdan turvallisuuteen. Tukikohta sijaitsee Mustanmeren rannikolla Sevastopolissa Krimillä.

Britannian puolustusministeriön Twitterissä jakamassa tiedustelukuvassa näkyy Sevastopolin sataman edustalla olevia merinisäkkäille tarkoitettuja altaita.

Altaiden määrä näyttää lisääntyneen huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana. Niissä on tiedusteluraportin mukaan todennäköisimmin pullonokkadelfiinejä.

Lisäksi sataman edustalle on asennettu neljä kerrosta erilaisia verkkoja ja puomeja.

Delfiinejä on Mustallamerellä todennäköisesti koulutettu suojaamaan satamaa vihollisten sukeltajilta.

Sotilasdelfiinejä on koulutettu jo Neuvostoliiton ajoista lähtien. Myös Ukrainalla oli sotilasdelfiinejä Krimillä, jotka Venäjä kaappasi miehityksen jälkeen. Aiemmin on kerrottu, että Ukrainan delfiinit kuolivat valtauksen jälkeen nälkään.

Venäjän laivasto kouluttaa myös muunlaisia vesinisäkkäitä sotatoimiin. Esimerkiksi Arktisella alueella sen tiedetään käyttävän maitovalaita sekä hylkeitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)