Verkkouutiset

Ukrainan asevoimien reserviläinen kävelee juoksuhaudassa Itä-Ukrainassa. LEHTIKUVA / AFP Anatolii Stepanov

Venäjän kerrotaan tuoneen lisää tankkeja ja tykistöä rajan yli Ukrainaan

Asetoimituksia Itä-Ukrainaan on lisätty.

Ukrainan sotilastiedustelun mukaan Venäjän asevoimien johto jatkaa joukkojensa taistelukyvyn lisäämistä miehittämillään alueilla Itä-Ukrainan Donetskissa ja Luhanskissa.

Venäjän kerrotaan tuoneen tammikuussa salaa Itä-Ukrainan kapinallisalueille rautateitse ja maanteitse paljon polttoainetta, tankkeja, tykistöä sekä muuta aseistusta ja ammuksia.

Ukrainan sotilastiedustelu kertoo asiasta Facebookissa.

Lisäksi Venäjän joukkojen kerrotaan suorittavan ”aktiivista palkkasoturien värväystä” Venäjälle sijoitettujen rekrytointikeskusten verkoston kautta. Raporttien mukaan heidät lähetetään miehitetyille alueille Donetskin ja Luhanskin oblasteihin intensiivisen koulutuksen jälkeen.

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit neuvottelevat tänään perjantaina Genevessä Ukrainan kiristyneestä tilanteesta. Neuvotteluista ei odoteta läpimurtoja.

Venäjä on keskittänyt valtavan määrän sotilaita ja kalustoa Ukrainan rajojen läheisyyteen. Länsimaat ja eri tiedustelupalvelut ovat varoittaneet Venäjän olevan valmis hyökkäämään minä hetkenä hyvänsä.

Venäjä on esittänyt Yhdysvalloille ja Natolle kovia vaatimuksia. Venäjä muun muassa haluaa, että Nato ei enää laajene itään ja että se poistaa joukkojaan ja harjoituksiaan Itä-Euroopasta. Venäjä myös vaatii, että Ukrainaa ei oteta Naton jäseneksi. Länsimaat eivät ole suostuneet vaatimuksiin.

Lännen ja Venäjän viime viikolla käymät diplomaattiset neuvottelukierrokset eivät saaneet aikaan läpimurtoa.

Uusimmat
MAINOS