Verkkouutiset

Venäjän-Karjalassa puuhataan kansanäänestystä – Kalevala haluaa itsenäiseksi

Krimin kansanäänestys herätti aktivisteja Venäjän rajojen sisäpuolella.

Venäjän-Karjalassa suunnitellaan kansanäänestystä, jonka järjestäjät tavoittelevat alueen itsenäisyyttä, kertoo venäläisjulkaisu Nazaccent.

”Lopettakaa Karjalan miehitys” -järjestö haluaa, että kansainvälinen yhteisö tunnustaa Venäjän miehittäneen alueen. Se haluaa julistaa Kalevalan kansantasavallan itsenäiseksi.

Järjestö vaatii, että Venäjän ”organisoima Karjalan alkuperäisasukkaiden surmaaminen lopetetaan”. Sen mukaan Venäjä on ajanut sietämättömiin oloihin alueet, joilla historiallisesti on asunut karjalaisia, suomalaisia, vepsäläisiä ja saamelaisia.

Järjestö toivoo, että Karjalan asukkaat alkavat pitää Venäjän viranomaisia laittomina, ja haluaa järjestää vaalit presidentin ja hallituksen valitsemiseksi. Ennen tätä tarvitaan kansanäänestys, jonka jälkeen perustetaan Kalevalan kansantasavalta.

Kalevalan kaupunki sijaitsee Karjalan tasavallassa Venäjällä. Se on Kalevalan piirin hallinnollinen keskus. Kalevala ulottuu Suomen rajalle saakka.

Kalevala tunnetaan myös vanhalla nimellään Uhtua.

Uusimmat

Aborttihuuman pimeä ydin

Jos tavoite on tarpeeksi pyhä, edistyksen kärkijoukko ohittaa liberaalin demokratian periaatteet ja perustuslailliset rajoitteet.

MAINOS