Verkkouutiset

Venäjän hallituksen lehti vihjaa: Suomalaiset fasistit tappoivat Putinin mummon

Rossiiskaja Gazeta -lehti vihjaa suomalaissotilaat syyllisiksi maan presidentin mummon kuolemaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Vuonna 1941 fasistit valtasivat Pominovon. Ei pitkäksi aikaa, vain pariksi kuukaudeksi. Meidän poteromme olivat lähistöllä. Mutta kylään olivat asettuneet suomalaiset. Jelizaveta kantoi meidän asemiimme kuumia perunoita ja sideharsoa, ruokki ja lääkitsi Puna-armeijan sotilaita, lehden toimittaja Juri Snegirev kirjoittaa artikkelissaan.

– Suomalaiset tiedustelijat saivat (tämän) selville ja varoittivat Jelizavetaa ankarasti: ”Jos vielä kerran näemme sinut puna-armeijalaisten luona niin pum-pam! Ammumme!”.

Artikkelin mukaan Vladimir Putinin äidinäitinä pidetty Jelizaveta Shelomova ei kuitenkaan totellut.

– Fasistien luoti iskeytyi hänen selkäänsä.

Pominovon kylä sijaitsee satojen kilometrien päässä suomalaisten hallitsemista alueista, lähellä tunnettua Zavidovon puistoaluetta.

Ilta-Sanomien haastattelema Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori Petteri Lalu ei pidä väitettä suomalaisista uskottavana.

– Suomalaisia ei ollut tietojeni mukaan Tverin alueella, joka kuului Saksan Keskisen armeijaryhmän alueeseen. Suomalainen SS-pataljoona taisteli Ukrainassa ja myöhemmin Kaukasuksella.

Lalun mukaan on kuitenkin mahdollista, että esimerkiksi poikkeavan näköiset saksalaiset on saatettu tulkita suomalaisiksi.

Myös osa alueella asuvista suomensukuisista Tverin karjalaisista on saattanut toimia saksalaisten hyväksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)