Verkkouutiset

Oleg Petshevisti. Администрация Подпорожского района/VK

Venäjän erikoisjoukkojen komentaja surmattiin Syyriassa

Kyseessä on korkea-arvoisin maassa kaatunut venäläisupseeri vuosiin.

Avoimista lähteistä saatavilla olevien tietojen perusteella syyrialaiskapinalliset ovat surmanneet venäläisen erikoisjoukkojen komentajan, eversti Oleg Petshevistin.

Kyseessä on tiettävästi korkea-arvoisin Syyriassa kaatunut venäläisupseeri sitten kesän 2020. Everstin muistokirjoitus on julkaistu Venäjän Leningradin alueen Koskenalan (Podporozje) aluehallinnon VK-tilillä. Hänen tarkat tehtävänsä Syyriassa eivät ole tiedossa.

Päivityksen mukaan Petshevisti kaatui ”komentotehtävissä”. Hänen kerrotaan kuolleen viime viikon torstain ja perjantain välisenä yönä. Syyrian kapinallisten väitetään iskeneen tuolloin venäläisten komentopaikalle Latakiassa.

Oleg Petshevistin kerrotaan sotineen ennen Syyriaa Tshetsheniassa ja Etelä-Ossetiassa ja palvelleen aiemmin muun muassa Venäjän Spetsnaz-erikoisjoukkorykmentin apulaiskomentajana. Petshevisti oli johtanut erikoisjoukoista vastaavaa osastoa Venäjän laskuvarjojoukkojen akatemiassa Rjazanissa vuodesta 2020.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)