Verkkouutiset

Venäjän amiraali varoittaa USA:ta: Iskemme viidessä minuutissa

Uusien hypersonisten ohjusten väitetään lentävän kohteisiinsa yli 11 000 kilometrin tuntinopeudella.

Neuvostoliiton ja Venäjän asevoimissa palvellut kontra-amiraali evp. Vsevolov Khmyrov on esittänyt venäläismedialle kovia väitteitä maan uusista hypersonisista ohjuksista.

Sukellusvenelaivuetta vuoteen 2002 asti komentanut Khmyrov totesi, että Yhdysvaltain vetäytyminen keskipitkän matkan ohjuksia rajoittavasta INF-sopimuksesta merkitsee strategisen tilanteen muutosta. Hän väitti Yhdysvaltain suunnittelevan uusien ohjusjärjestelmien sijoittamista eri puolille Eurooppaa.

Upseerin mukaan Venäjä pystyisi iskemään komentokeskuksiin ja muihin tärkeisiin amerikkalaiskohteisiin ennätyksellisen nopeasti uusilla hypersonisilla 3M22 Tsirkon -risteilyohjuksilla.

Laivaston väitetään osuvan 500 kilometrin päässä sijaitseviin kohteisiin jopa viidessä minuutissa.

– Tsirkonin kaltainen hypersoninen asejärjestelmä pystyy murtautumaan käytännössä minkä vain ohjuspuolustuksen läpi, Vsevolov Khmyrov sanoi Newsweekin mukaan.

Läntiselle Atlantille ja Tyynellemerelle on tällä hetkellä sijoitettu kahdesta kolmeen Venäjän pinta-alusta tai sukellusvenettä, jotka on varustettu noin 40 hypersonisella ohjuksella.

Presidentti Vladimir Putin vahvisti tiistaina pitämässään puheenvuorossa, että Tsirkon-ohjusten toimintaa on testattu viimeisen neljän vuoden aikana. Hänen mukaansa Tsirkonin lentonopeus on jopa 9 Machia eli yli 11 000 kilometriä tunnissa.

– Se on lupaava innovaatio, jota on kehitetty suunnitelmamme mukaisesti, Putin sanoi.

Uusimmat
MAINOS