Verkkouutiset

Venäjältä varoitus 5000 ISIS-taistelijasta

Isisin kerrotaan vahvistaneen asemiaan Afganistanissa.

Pohjos-Afganistanissa on jopa 5[nbsp]000 Isis-taistelijaa, jotka uhkaavat rajan toisella puolella sijaitsevia entisiä neuvostotasavaltoja, varoittaa Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov.

Bortnikovin mukaan monet entisten neuvostotasavaltojen kansalaiset, jotka taistelivat Isisin riveissä Syyriassa, ovat liittyneet Afganistanissa ja Pakistanissa toimivaan Isisin haaraan, kertoo uutissivusto Newsweek.

Hän kertoo jännitteiden lisääntyneen Keski-Aasiassa tämän seurauksena. Isis-jihadistien sanotaan käyttävän heikkoa rajavalvontaa ja kaoottista tilannetta hyväkseen.

– Kansainvälisten terroristijärjestöjen jäsenet pyrkivät liikkumaan huomaamatta rajojen yli pakolais- ja siirtolaisvirtojen mukana, Bortnikov sanoo.

Hänen mukaansa Isis-jihadistit voivat käyttää siirtolaisuutta hyväkseen levittämällä ideologiaansa, luomalla niin sanottuja nukkuvia soluja ja tekemällä terroristi-iskuja.

Vaikka Isis on lyöty ja hävitetty Irakissa ja Syyriassa lähes kokonaan, sen kerrotaan vahvistaneen asemiaan Afganistanissa.

Amerikkalaisjoukkoja on ollut maassa vuodesta 2001 lähtien. Joukot osallistuvat sotilasoperaatioihin ja koulutukseen.

Uusimmat
MAINOS