Verkkouutiset

Venäjältä varoitus 5000 ISIS-taistelijasta

Isisin kerrotaan vahvistaneen asemiaan Afganistanissa.

Pohjos-Afganistanissa on jopa 5[nbsp]000 Isis-taistelijaa, jotka uhkaavat rajan toisella puolella sijaitsevia entisiä neuvostotasavaltoja, varoittaa Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov.

Bortnikovin mukaan monet entisten neuvostotasavaltojen kansalaiset, jotka taistelivat Isisin riveissä Syyriassa, ovat liittyneet Afganistanissa ja Pakistanissa toimivaan Isisin haaraan, kertoo uutissivusto Newsweek.

Hän kertoo jännitteiden lisääntyneen Keski-Aasiassa tämän seurauksena. Isis-jihadistien sanotaan käyttävän heikkoa rajavalvontaa ja kaoottista tilannetta hyväkseen.

– Kansainvälisten terroristijärjestöjen jäsenet pyrkivät liikkumaan huomaamatta rajojen yli pakolais- ja siirtolaisvirtojen mukana, Bortnikov sanoo.

Hänen mukaansa Isis-jihadistit voivat käyttää siirtolaisuutta hyväkseen levittämällä ideologiaansa, luomalla niin sanottuja nukkuvia soluja ja tekemällä terroristi-iskuja.

Vaikka Isis on lyöty ja hävitetty Irakissa ja Syyriassa lähes kokonaan, sen kerrotaan vahvistaneen asemiaan Afganistanissa.

Amerikkalaisjoukkoja on ollut maassa vuodesta 2001 lähtien. Joukot osallistuvat sotilasoperaatioihin ja koulutukseen.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)